16 Nisan 2011 Cumartesi

GÜNÜN ŞARKISI:)

Dean Martin-Thats amore

Hareketli duvar paneli

Düşünün...Bir duvarınız var ve bu duvarı birçok farklı şekilde kullanma şansına sahipsiniz.Nasıl olurdu??Süper değil mi.Çok ilginç bir duvar paneli tasarımı yapmışlar.Üç  farklı yüzü olan duvar genişliğince karelerden oluşan hareketli paneller bunlar.


İster rengarenk...


İster düz renkler, isterseniz de farklı modeller deneyebilirsiniz:)

Çok çılgın

Evet bu da çok enteresan bir sandalye tasarımı olmuş.Kullanılan malzeme her ne ise ahşabı delebiliyor ve çok hızlı bir donma gösterdiği için böyle farklı görüntüde sandalyeler çıkıyor.Bence çok başarılı, siz ne dersiniz???




Bakın nasıl yapılıyorrr

Kısa saç

Bu ara kafayı iyice taktım saçlarımı kısa mı kestirsem diye.Çok seviyorum kısa saçı,hem kullanışlı hem de çok büyük bir rahatlık.Kısa saç modelleri ararken, ünlülerin denediği kısa saç modellerini de buldum.Hepsi birbirinden hoş olmuş.Benim gibi kısa saç sevenler için alternatif kısa saç modelleri buradaaaa...(Bu arada ben en çok Natalie Portman, Rihanna ve Charlize  Theron'un modellerini beğendim.)


Rihanna



Charlize Theron


Sienna Miller


Demi Moore


Halle Bery


Jessica Alba


Katie Holmes


Natalie Portman


Jessica Alba

15 Nisan 2011 Cuma

Heyecana ve Maceraya hazır olun...


Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu


Brian ve Mia Toretto (Brewster), Dom’u özgürlüğüne kavuşturduktan sonra, yetkilileri atlatmak için sınırları geçtiler. Şimdi Rio de Janeiro’nun bir köşesinde ortaya çıkıyorlar. Özgürlüklerini kazanmak için son bir işe asılmak zorundalar. Alışılmadık müttefikler, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirken, onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlar. Ama onların peşine düşen sadece bu iş adamı değil.


İnatçı federal ajan Luke Hobbs (Johnson) asla hedefini kaçırmıyor. Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyon başlatıyor. Şimdi Hobbs, başka biri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorunda.







GÜNÜN ŞARKISI:)

kayahan-sabahlar uzak

Bunlar kitapppp!!!





Kaynak: selectism.com 

Türkan Saylan

Ve sonunda bitirdiler diziyi.Artık korkacak bişey kalmadı, nasıl olsa Türkan da yayından kalktı!!Ama istedikleri kadar engellesinler, bizler bu devlete hizmet etmiş böylesine büyük bilim insanlarını gönlümüzde yaşatmaya devam edeceğiz.Biz yaptıkları ve hala yapmaya devam ettiği(!) şeyler için Türkan Saylan'ın önünde saygıyla eğiliyoruz...


Türkan Saylan / Prof. Dr.
13 Aralık 1935 İstanbul
ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan 17 yıldır mücadele ettiği kansere bugün saat 04.45’de yenik düştü. Binlerce insanın okumasına ve hayatını değiştirmesine yardımcı olan Saylan iki çocuk annesiydi.
Türkan Saylan, 13 Aralık 1935 günü İstanbul’da dünyaya geldi. Cumhuriyet döneminin ilk müteahhitlerinden Fasih Galip Bey ile evlendikten sonra Leyla adını alan İsviçreli Lili Mina Raiman çiftinin beş çocuğunun en büyüğü olan Saylan, 1957′de evlendi. İki oğlan çocuk annesi olan Saylan, biri grafiker diğeri hekim iki oğlundan iki torunu bulunuyordu.
-DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR UZMANI-
1944 – 1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946 – 1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi’nde okuyan Saylan, 1963’de İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. 1964 – 1968 yılları arasında SSK Nişantaşı Hastanesi’nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını alan Saylan, bu konuda Türkiye’deki 8 kadından biri unvanını taşıyor.
-AKADEMİSYENLİĞİ-
1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda Başasistanlığa başlayan Saylan, 1971’de İngiliz Kültür Heyeti’nin bursuyla İngiltere’de ileri eğitim görmüş, 1974 de Fransa’da 1976’da yine İngiltere’de kısa süreli çalışmalar yapmış, 1972’de doçent, 1977’de profesör olmuştu. 1982 – 1987 yılları arasında, İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’nı, 1981 – 2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Lepra Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nü yürüten Saylan, 1990’da oluşturulan “İÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kuruluşunda görev aldı ve 1996’ya kadar Müdür Yardımcılığı ile Kadın Sağlığı derslerinin koordinatörlüğünü yaptı. Dermatoloji kliniğinin öğretim üyesi olarak 2002 yılı sonuna kadar çalışan Saylan, 13 Aralık 2002 tarihinde emekli oldu.
-ULUSLARARASI GANDHİ ÖDÜLÜ SAHİBİ-
Türkan Saylan, 1976 yılında cüzzam çalışmalarına başlamış, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı’nı kurmuştu. 1986’da kendisine Hindistan’da “Uluslararası Gandhi Ödülü” verilen saylan, 2006 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü’nün cüzam konusunda danışmanlığını yaptı. Uluslararası Lepra (cüzam) Birliği’nin (ILU) kurucu üyesi ve Başkan yardımcısı olan Türkan Saylan, Avrupa Dermato Veneroloji Akademisi’nin ve Uluslararası Lepra Derneği’nin üyesiydi. Dermatopatoloji Laboratuarının, Behçet Hastalığı ve Cinsel İlişkiyle Bulaşan Hastalıklar Polikliniklerinin kurulmasında yer alan Saylan, 1981-2002 yılları arasında 21 yıl, gönüllü olarak Sağlık Bakanlığı İstanbul Lepra Hastanesi Başhekimliği’ni yapmıştı.
-ÇYDD-
1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularından olan Saylan, dün gece 04.45’e kadar da derneğin Genel Başkanlığını yürüttü.
Saylan, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulundu.
Kanser tedavisi görmekteyken evi Ergenekon Soruşturması kapsamında arandı. Sağlık durumunun kritikliği yüzünden söz konusu eve “baskın” kamuoyunda tepkilere yol açtı.
-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI-
Saylan, 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”nin kurucusu ve ilk dönem II. Başkanlığını yaptı. 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (KANKEV),1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’nın (TÜRKÇAĞ) kurucusu ve başkanlıklarını yaptı. Birçok mesleki ve sosyal derneğin üyesi olan Saylan, gönüllü kuruluş olarak; ÇYDD’nin Genel Başkanlığını, TÜRKÇAĞ ve KANKEV Vakfı Başkanlığı ile Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı Başkanlığı’nı, sürdürmekteydi.
-YÖK ÜYELİĞİ YAPTI-
Saylan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 31 Mart 2000 tarihinde Sosyal Hizmetler Danışma Kurulu üyeliğine seçilmişti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından ise 2 Şubat 2001’de YÖK üyeliğiyle görevlendirilen Saylan, bu görevi Şubat 2007’ye kadar sürdürmüştü.
Saylan, 2003 – 2004 arasında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği ve İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu üyeliklerinde bulunmuştu.
-BİR HAYATA 440 YAYIN SIĞDIRDI-
Saylan, 440’ın üzerinde yayın yazdı. Bunların 50’si yabancı dergilerde yayınlanmış tıbbi çalışmaları, 204’ü tıbbi, sosyal ve siyasal içerikli gazete makaleleri, 186’sı ise Türkçe tıbbi dergilerde ve kongre kitaplarında yayınlanmış araştırma, derleme ve olgu bildirimleriydi.
2’si kitap, 3’ü seminer kitabı olmak üzere 5 yayını editör grubunda yer almıştı. 1. Basamak Sağlık Hizmetlerinde Deri ve Zührevi Hastalıklar El Kitabı adlı ve 5 baskı yapan ders kitabı, makalelerini içeren ve üç baskı yapan Cumhuriyetin Bireyi Olmak, çocukluk yaşamını anlatan ve 4 baskı yapan “At Kız”, son yazılarının toplandığı ve 2003’de yayınlanan “Cumhuriyetin Bireyi Olmak II”, 2004’te Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nca kaleme alınıp Türkiye İş Bankası’nca bastırılan, yaşamının öyküsünü içeren ve altı baskı yapan “Güneş Umuttan Şimdi Doğar”, 2006’da yayınlanan Cumhuriyet Radyo’da konuklarıyla yaptığı söyleşilerden oluşan “Geçmişten Geleceğe Radyo Cumhuriyet’te Çağdaş İnsan Söyleşileri” olmak üzere altı kitabı yayınlanmıştı. 2005’de Cumhuriyetin Bireyi Olmak I ve II, son dönem yazıları da eklenerek genişletilmiş ve birleştirilmiş baskı şeklinde yayınlanmıştı. Zehra İpşiroğlu’nun Türkan Saylan’la yaptığı, uzun zaman dilimini içine alan bir söyleşiyi kapsayan kitap “Yapıcılığın Gücü” ise 2006’da yayınlanmıştı.
Saylan, İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü”, “Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” gibi onlarca ödüle de layık görülmüştü.

Ümit Yaşar Oğuzcan - Bir Gün Anlarsın

Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerine bayılıyorum.Bu da en çok sevdiklerimden biri:)

Bir Gün Anlarsın

Uykuların kaçar geceleri,
Bir türlü sabah olmayı bilmez,
Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya
Deli eden uğultudur başlar kulaklarında,
Ne çarşaf halden anlar, ne yastık
Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık,
Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın,
Onun unutamadığın hayali,
Sigaradan derin bir nefes çekmişçesine dolar içine,
Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.

Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu,
Şerefin, faziletin, iyiliğin güzelliğin.
Gün gelir de, sesini bir kerecik duymak için,
Vurursun başını soğuk, taş duvarlara,
Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın
Duyarsın.
Ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın.
Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.

Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin
Niçin yaratıldığını.
Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini
Uzun uzun seyredersin aynalarda güzeliğini
Boşuna geçip, giden yıllarına yanarsın.
Dolar gözlerin, için burkulur
Sevmek ne imiş bir gün anlarsın.

Bir gün anlarsın tadını sevilen dudakların
Sevilen gözlerin erişilmezliğini
O hiç beklenmeyen saat geldi mi
Düşer saçların önüne ama bembeyaz
Uzanır gökyüzüne ellerin
Ama çaresiz
Ama yorgun
Ama bitkin
Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın
Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı
Sevmek ne imiş bir gün anlarsın

Bir gün anlarsın hayal kurmayı
Beklemeyi
Ümit etmeyi
Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir
Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi
Lanet edersin yaşadığına
Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın
O zaman bir çiçek büyür kabrimde kendiliğinden

Seni sevdiğimi bir gün anlarsın.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Yaratıcı fikirler II

Çok keyif alıyorum böyle uçuk kaçık tasarımlar görünce.Ve sizlerin de aynı keyfi alması için hemen Naftalin kokusu'na ışınlıyorum:))))


Hiç sönmeyen kibrit;)


Afişlerde yaratıcılık sınır tanımıyor.


Buna bayıldım:)


Rahatlık ve keyifte son nokta...Her genç odasına lazım



Çok şekerler yaa...


Süper, süper, süperrrr.Benim gibi sudoku oynamaya bayılanlar ve tuvalette vakit geçirmeye sevenler için.Her ikisi beraber:)))


Bütün erkeklerin eminim bayılacağı ve sahip olmak isteyeceği havlular:)


Tasarım bu işte

12 Nisan 2011 Salı

Bette Midler - Wind Beneath My Wings

Benim çok sevdiğim bir film olan Beaches ve onun en güzel şarkılarından biri...

                          


It must have been cold there in my shadow

To never have sunlight on your face

You were content to let me shine, that's your way

You always walked a step behind



So I was the one with all the glory

While you were the one with all the strength

A beautiful face without a name for so long

A beautiful smile to hide the pain



Did you ever know that you're my hero

And everything I would like to be?

I can fly higher than an eagle

For you are the wind beneath my wings



It might have appeared to go unnoticed

But I've got it all here in my heart

I want you to know, I know the truth, of course I know it

I would be nothing without you



Did you ever know that you're my hero?

You're everything I wish I could be

I could fly higher than an eagle

For you are the wind beneath my wings



Did I ever tell you you're my hero?

You're everything, everything I wish I could be

Oh, and I, I could fly higher than an eagle

For you are the wind beneath my wings

'Cause you are the wind beneath my wings



Oh, the wind beneath my wings

You, you, you, you are the wind beneath my wings

Fly, fly, fly away, you let me fly so high

Oh, you, you, you, the wind beneath my wings

Oh, you, you, you, the wind beneath my wings



Fly, fly, so high against the sky

So high I almost touch the sky

Thank you, thank you

Thank God for you, the wind beneath my wings