1 Mayıs 2011 Pazar

Merdiven tasarımı alternatifleri

Eğer eviniz çok katlı ise ve eviniz de bazı değişiklikler yapmayı planlıyorsanız, bence en can alıcı kısım merdivenler olacaktır.Değişik ve şık bir merdiven evinizin tüm havasını değiştireceğini düşünüyorum.Bu nedenle eviniz de yeni bir dekorasyon yapmadan önce sizler için seçtiğim merdiven tasarımlarına bir göz atın derim. 


Ahşap merdivenden hoşlanmayanlar için bir alternatif.


Burada camla kapatılmış cam basamaklı merdivenler çok hoş bir tasarım, ilk basamak olarak yer döşemesi ile aynı malzemeden yükseltilmiş döşeme ve alttan led ışık kullanılmış.Başka bir alternatif olarak da, yükseltilmiş döşeme yerine merdiven altına beyaz taşlar, bambular ve beyaz taşların arasına spot konularak bir bahçe havası da verilebilir evde çiçek ve ağaç yetiştirmeyi sevenler için...


Bu uçar gibi olan küpeşetesiz merdivenleri çok şık buluyorum.Tabii çocuklu evler için bu merdivenlerin büyük bir risk olduğunu da unutmamak gerek.


Yeri dar, eşyası bol olanlar için, her m2 yi değerlendirmek açısından doğru bir çözüm getirmişler...


Daha çok büyük ölçekteki projeler için uygun olacak bir tasarım.Mesela oteller gibi..Merdiveneler hem merdiven görevini görmüş, hem de başka bir alanın duvar ve tavanın oluşturmuş..Çok hoş ve farlı bir tasarım olduğu için paylaşmak istedim.


Tüm olay renklerde, sanki piyano tuşları gibi değil mi?


Küçükken bayramlarda grafon kağıtlarından yaptığımız kedi merdiveninin tek kollu  hali gibi:)


Bence en değişik merdiven tasarımı bu, yani favorimmm:)


Gökkuşağının renklerinden cıvıl cıvıl bir merdiven:)


Ahşap uygulamayla yapılmış son derce sıcak ve zarif  bir merdiven tasarımı.


Döşeme ile bağlantısı olmayan asma bir merdiven örneği.


Eğer evinizde merdiven için geniş bir alanınız ve çocuklarınız (veya çocuk ruhlu iseniz) var ise hem merdiven, hem de kaydırak şeklindeki bu merdiven son derece eğlenceli bir tasarım:)



Genç odaları ve çocuk odaları için süper:)Tabi ayrıca merdivenli bir çıkış da düşünülmeli:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder