8 Nisan 2011 Cuma

Millenium Üçlemesi

Çok başarılı bir üçleme.Serinin ilk kitabını geçen sene okumuştum.Bundan 1 ay önce de son kitabı okudum.Kesinlikle çok başarılı, herkese tavsiye olunur.3 kitabında filmi yapıldı.Geçen hafta son kitabın aynı isimli filmi vizyondaydı.
Sizler için kitapların konularını kısaca yazdım.Ben kaçırmayın, mutlaka okuyun derim;)


40 yıl önce varlıklı ve güçlü bir ailenin genç ve güzel kızı olan Harriet Vanger aniden ortadan kaybolur.Harriet’in bir cinayete kurban gittiğine inanan amcası yıllar sonra artık sırların ortaya çıkması için Araştırmacı-gazeteci Mikael Blomkvist ile anlaşır.
Mikael Blomkvist, eski bir fotoğraftan yola çıkarak Harriet Vanger’in izini sürmeye başlar. Mikael’e bir süre sonra asi, başına buyruk, vücudunda ejderha dövmesi olan bilgisayar ustası Lisbeth Salander yardım eder.
İkili kayıp kızın izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarır; üstelik katil aileden biridir. Bir süre sonra da avcıyken av konumuna düşerler.



Lisbeth, kendini taciz eden vasisi Bjurman ın dersini verdikten bir yıl sonra Stokholm e döner. Bir süre sonra önce bir gazeteci, sonra onun kız arkadaşı, ardından da Bjurman vahşice öldürülür. Elbette bütün gözler Lisbeth in üzerine çevrilir. Eski dostu, suç ortağı Mikael Blomkvist onu temize çıkarmaya çalışırken, hem bir cinsel suçlar ağı hem de derin bir komployla karşı karşıya gelirler.


Lisbeth Salander kafasında bir kurşunla bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. İyileşir iyileşmez de yargılanacağı duruşmaya götürülecektir. Davasını hayatı pahasına savunan Salander, gazeteci Blomkvist’in de yardımıyla masumiyetini kanıtlayacak ve derin devletin sırlarını ortaya çıkaracaktır.


1 yorum:

  1. hayatımda okudugum en muhteşem kitap, üstelik 3lü seri halinde filmleri de var ama kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.eger alıp başlıcaksanız uykusuz gecelere hazırlıklı olmalısınız,bir solukta okuyacağınız için kitabı okuyacağınız zaman ertesi gün işe gidemiyeceksınız...

    YanıtlaSil